„Această chestiune prevăzută în programul de guvernare va fi promovată din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării pentru că este necesară, pentru ca acele tertipuri care au avut loc de-a lungul timpului, prin care oameni care au venit din sfera politică au ajuns în diverse funcţii publice vor trebui eliminate şi va trebui să clarificăm acest lucru. Drept urmare, noi propunem guvernului ca statulul prefectului şi subprefectului să fie modificat şi, faţă de situaţia actuală în care ei sunt înalţi funcţionari publici, dar ştim de fapt de unde vin, să devină cu funcţie de demnitate publică”, a declarat Cseke Attila.

Ministrul susţine că această modificare respectă Constituţia, potrivit căreia prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, dar şi HG 525, prin care s-a aprobat strategia de dezvoltare a funcţiei publice.

„De asemenea, avem corespondenţa cu Comisia Europeană, care în perioada 2017-2019, în răpsunsurile pe care le-a oferit, a spus acelaşi lucru: delimitaţi nivelul politic de acel al funcţiei publice şi inclusiv legat de statutul prefectului”, a mai spus Cseke Attila.

Ministrul a precizat că după ce proiectul va obţine toate avizele din partea ministerelor şi autorităţilor implicate acesta va fi prezentat, spre aprobare, Guvernului.

Conform acestuia, prefecţii vor fi obligaţi să urmeze stagii de specializare la Institutul Naţional de Administraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/7569347-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/7569347-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Această chestiune prevăzută în programul de guvernare va fi promovată din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării pentru că este necesară, pentru ca acele tertipuri care au avut loc de-a lungul timpului, prin care oameni care...