Ministerul Afacerilor Externe din România anunţă că autorităţile poloneze au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Polone, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri sunt introduse cu titlu temporar, începând cu 28 decembrie 2020 şi până pe 17 ianuarie 2021.

Astfel, persoanele care sosesc în Republica Polonă în perioada menţionată, din statele membre UE, inclusiv din România, prin intermediul transportului organizat cu avionul sau autocarul, trebuie să intre în carantină la o adresă declarată la sosire, pentru o perioadă de 10 zile, cu suportarea cheltuielilor aferente de către persoanele în cauză.

Totodată, la intrarea în Republica Polonă, persoanele trebuie să comunice autorităţilor de frontieră adresa la care vor efectua carantina obligatorie, precum şi un număr de telefon de contact, şi să se deplaseze imediat la locuinţa declarată. Perioada de 10 zile de carantină va fi calculată începând cu ziua următoare intrării în acest stat.

Potrivit MAE, există şi mai multe excepţii de la regula impusă de autorităţile poloneze.

„Sunt exceptate de la obligativitatea intrării în carantină persoanele care se deplasează în Republica Polonă cu autoturisme personale (până la şapte locuri), persoanele care au fost vaccinate pentru COVID-19, elevii, studenţii, anumite grupuri profesionale (marinari, personal aerian, militari, corp diplomatic, persoane care efectuează deplasări în cadrul activităţilor profesionale şi alte categorii), precum şi cetăţenii şi rezidenţii statelor membre UE aflaţi în tranzit pe teritoriul Republicii Polone”, au anunţat reprezentanţii MAE.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în perioada menţionată, transportul feroviar internaţional de călători este suspendat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/sky-blue-flag-poland-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/sky-blue-flag-poland-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministerul Afacerilor Externe din România anunţă că autorităţile poloneze au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Polone, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri sunt introduse cu titlu temporar, începând cu 28 decembrie 2020 şi...