Platforma pentru programarea online la vaccinarea anti-Covid https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este disponibilă începând de luni, 28 decembrie, pentru persoanele cuprinse în etapa 1 de imunizare, respectiv pentru lucrătorii din domeniile sănătate şi social.

„Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate şi social, urmând să se activeze accesul în aplicaţie şi pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale şi grupa a III-a – populaţia generală)”, se arată într-un comunicat al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Conform acestuia, datele la care accesul în aplicaţie va fi disponibil şi pentru aceste două grupe populaţionale vor fi comunicate ulterior.

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuţia dozelor de vaccinare şi evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare, se mai arată în comunicat.

Paşii de parcurs: 

  • Persoanele care se planifică la vaccinare îşi creează un cont pe baza datelor de identificare şi a numărului de telefon.
  • În contul creat, cetăţenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare şi rapelul (cea de-a doua doză).
  • De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată.
  • Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărţii de identitate

Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicaţia Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV). Aplicaţia RENV este pusă la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru a avea evidenţa vaccinărilor. Platforma şi sistemele informatice puse la dispoziţie de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au fost astfel dimensionate şi configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate şi măsuri specifice de securitate cibernetică, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/aplicatie-inscriere-vaccin-1070x600.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/aplicatie-inscriere-vaccin-1070x600-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Platforma pentru programarea online la vaccinarea anti-Covid https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ - este disponibilă începând de luni, 28 decembrie, pentru persoanele cuprinse în etapa 1 de imunizare, respectiv pentru lucrătorii din domeniile sănătate şi social. „Începând de...