„Analizând cazuistica din ultimii ani şi luând în considerare timpul de răspuns foarte mare înregistrat în zona Domeniului schiabil Şureanu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba împreună cu UPU – SMURD vor operaţionaliza, începând de astăzi (sâmbătă – n.r.) şi până la sfârşitul sezonului de schi (în funcţie de condiţiile meteo şi afluxul de turişti), un punct de lucru temporar SMURD la Domeniul schiabil Şureanu – M-ţii Sebeşului”, anunţă ISU Alba.

Potrivit sursei citate, la faţa locului va fi dislocată o ambulanţă SMURD cu trei paramedici care vor acţiona în cooperare cu echipajele IJJ sau Salvamont prezente în zonă.

„Urgenţele pot fi anunţate fie prin 112, fie direct la echipajele prezente în zonă”, menţionează ISU Alba.

Preşedintele Klaus Iohannis a schiat în dese rânduri, anii trecuţi, pe pârtia Şureanu.

Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu judeţele Vâlcea şi Sibiu. Domeniul schiabil este alcătuit din nouă pârtii care însumează 11 kilometri.

Amenajarea porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor.

În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un deosebit potenţial pentru schi în afara pistei.

Domeniul Schiabil din Munţii Şureanu a fost inaugurat în anul 2009, în urma unei investiţii private. Aici există asistenţă Salvamont, şcoală de schi şi snowboard, centre de închiriere, restaurante şi câteva unităţi de cazare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/111.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/111-300x300.pngrootstireaUncategorised
„Analizând cazuistica din ultimii ani şi luând în considerare timpul de răspuns foarte mare înregistrat în zona Domeniului schiabil Şureanu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba împreună cu UPU - SMURD vor operaţionaliza, începând de astăzi...