“Pandemia COVID-19 şi consecinţele economice corespunzătoare au înclinat cu siguranţă această rivalitate în favoarea Chinei”, se arată în raportul anual al think tank-ului Centrul de Cercetare pentru Cercetări Economice şi de Afaceri (CEBR), citat de Reuters.

CEBR a afirmat că „gestionarea abilă a pandemiei” de către China, cu blocarea sa strictă impusă foarte devreme, a făcut ca puternica ţară din Asia să îşi revină din punct de vedere economic mai repede decât ţările din Occident.

China va avea o creştere economică medie de 5,7% pe an din 2021-25, iar apoi va încetini şi va ajunge la 4,5% pe an din 2026-30.

În timp ce Statele Unite vor avea probabil o revenire puternică post-pandemie în 2021, creşterea lor va încetini la 1,9% pe an între 2022 şi 2024, iar apoi la 1,6% după aceea.

Japonia va rămâne a treia cea mai mare economie a lumii, în termeni de dolari, până la începutul anilor 2030, când va fi depăşită de India.

Germania, ocupanta locului 4 în prezent, va coborî până la cinci, iar Marea Britanie, în prezent cea de-a cincea cea mai mare economie din lume, va ajunge pe locul şase din 2024.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/sua-si-china-ss-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/sua-si-china-ss-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Pandemia COVID-19 şi consecinţele economice corespunzătoare au înclinat cu siguranţă această rivalitate în favoarea Chinei', se arată în raportul anual al think tank-ului Centrul de Cercetare pentru Cercetări Economice şi de Afaceri (CEBR), citat de Reuters....