Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a eliberat autorizaţia de distribuţie angro Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

„Această autorizaţie se eliberează în vederea distribuţiei medicamentelor cu autorizaţie de punere pe piaţă, în statele membre ale Spaţiului Economic European. Ca urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul:

  • produse în acord cu art. 806 din legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice;
  • produse cu distribuţie în “lanţul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”, transmite Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, Centrul naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este din acest moment complet autorizat şi avizat de către ANMDMR – autoritatea naţională cu competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

„Pe data de 26 decembrie 2020 Institutul va recepţiona prima tranşă simbolică de 10.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, primul vaccin împotriva COVID-19 căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizaţia condiţionată de punere pe piaţă. Dozele vor fi distribuite către spitalele de boli infecţioase din prima linie în lupta împotriva COVID-19”, reaminteşte Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/141028536-l-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/141028536-l-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a eliberat autorizaţia de distribuţie angro Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. „Această autorizaţie se eliberează în vederea distribuţiei medicamentelor...