Întrebat dacă crede că viitoarele pandemii ar putea avea un impact mai mare decât Covid-19, el a spus „Da, aşa cred”.

În calitate de tânăr cercetător, profesorul Muyembe a prelevat probe de sânge de la victimele bolii necunoscute de atunci, care a avea o rată de deces de nouă din 10 pacienţi în acel moment

Aceste probe au fost trimise din Republica Democrată Congo (RDC) oamenilor de ştiinţă din întreaga lume care au descoperit un virus în sângele pacienţilor, numit ulterior după râul Ebola.

Se crede că boala – care provoacă vărsături şi sângerări interne – s-a răspândit de la liliac.

Prof Muyembe conduce acum Institutul Naţional de Cerctare Biomedicală din Kinshasa, capitala Republicii Demcrate Congo şi avertizează că vor apărea mai multe boli zoonotice – unde agenţii patogeni sar între animale şi oameni.

Covid-19 este o boală zoonotică pe care o teamă a sărit-o asupra oamenilor pe o piaţă umedă din Wuhan, China, la sfârşitul anului trecut.

Prof Muyembe crede că oamenii care se extind în sălbăticie cresc enorm riscul de noi pandemii.

“Dacă intri în pădure … vei schimba ecologia, iar insectele şi şobolanii vor părăsi acest loc şi vor veni spre sate … deci aceasta este transmiterea virusului, a noilor agenţi patogeni”, a spus el.

Cercetătorii spun că distrugerea biodiversităţii de către oameni creează condiţiile pentru ca noi virusuri şi boli precum Covid-19 să înflorească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/dr-muyembe.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/dr-muyembe-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Întrebat dacă crede că viitoarele pandemii ar putea avea un impact mai mare decât Covid-19, el a spus „Da, aşa cred”. În calitate de tânăr cercetător, profesorul Muyembe a prelevat probe de sânge de...