Raportorul ONU pentru tortură i-a trimis marţi, 22 decembrie, o scrisoare deschisă preşedintelui american Donald Trump, cerându-i să-l ierte pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, pentru că nu este un „duşman al poporului american,” notează Le Figaro.

 

Vă rog să-l iertaţi pe domnul Assange, pentru că el nu este şi nu a fost niciodată un duşman al poporului american. Organizaţia sa, WikiLeaks, combate secretul şi corupţia din întreaga lume şi, prin urmare, acţionează în interesul public atât al poporului american, cât şi al întregii umanităţi,” a scris Niels Melzer. „Iertându-l pe Assange, domnule preşedinte, aţi trimite un mesaj clar de dreptate, adevăr şi umanitate poporului american şi lumii. Aţi reabilita un bărbat curajos care a suferit nedreptate, persecuţie şi umilinţă timp de peste un deceniu doar pentru că a spus adevărul,” a insistat el.

 

Justiţia britanică va lua o decizie pe 4 ianuarie cu privire la cererea de extrădare a lui Julian Assange, cerută de Statele Unite care vor să-l judece pentru difuzarea a sute de mii de documente confidenţiale. În aşteptarea deciziei britanice, fondatorul Wikileaks este închis în închisoarea londoneză de înaltă securitate din Belmarsh, unde condiţiile sale de detenţie au fost denunţate de Niels Melzer.

 

„L-am vizitat pe domnul Assange la închisoarea de înaltă securitate Belmarsh din Londra, însoţit de doi medici independenţi şi pot să atest că starea sa de sănătate s-a deteriorat grav până la punctul în care viaţa lui este acum în pericol,” a explicat expertul. 

 

În scrisoarea sa deschisă către Trump, el explică faptul că australianul de 49 de ani „suferă de o problemă respiratorie dovedită care îl face extrem de vulnerabil la pandemia Covid-19 care a izbucnit recent în închisoare.”

 

Assange riscă 175 de ani de închisoare pentru că a difuzat, începând din 2010, peste 700.000 de documente clasificate privind activităţile militare şi diplomatice americane, în special în Irak şi Afganistan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/trump1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/trump1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Raportorul ONU pentru tortură i-a trimis marţi, 22 decembrie, o scrisoare deschisă preşedintelui american Donald Trump, cerându-i să-l ierte pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, pentru că nu este un „duşman al poporului american,” notează Le Figaro....