Profesorul Răzvan Cherecheş spune că din cele peste 270.000 de vaccinuri administrate în SUA, au fost 6 reacţii alergice severe, fără ca în vreunul dintre cazuri să fie raportat un deces.

„Se cercetează acum dacă reacţiile alergice au fost cauzate de polietilenglicol (utilizat în nanoparticulele grăsoase care protejează ARN-ul mesager din vaccin). Produsul este utilizat în pasta de dinţi, şampon, laxative şi, se pare, un număr că aproximativ 7% din populaţie au un număr de anticorpi la polietilenglicol suficient de mare pentru o reacţie alergică. În vaccinurile cu ARN mesager (Pfizer şi Moderna), cantitatea de polietilenglicol este de câteva ori mai mică decât pragul necesar pentru o reacţie alergică”, spune profesorul Răzvan Cherecheş, pe Facebook.

Situaţia legată de alergii este monitorizată cu atenţie în SUA de către FDA şi National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), iar prof. Cherecheş spune că nu sunt motive de îngrijorare.

„Recomandarea este doar ca persoanele care au avut anterior reacţii alergice să mai rămână 30 minute după administrarea vaccinului în centrul de vaccinare”, spune profesorul de la UBB.

„Eu rămân la fel de hotărât să mă vaccinez, numărul de reacţii alergice severe este extrem de mic (este mai mare riscul să mori de infecţie COVID-19 dacă ai peste 20 de ani). Este incredibil nivelul de transparenţă şi de informaţii disponibile”, afirmă profesorul în sănătate publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/7616496-ap-mediafax-foto-ap-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/7616496-ap-mediafax-foto-ap-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Profesorul Răzvan Cherecheş spune că din cele peste 270.000 de vaccinuri administrate în SUA, au fost 6 reacţii alergice severe, fără ca în vreunul dintre cazuri să fie raportat un deces. „Se cercetează acum...