Pitonii birmani ar putea ajunge în curând pe mesele localnicilor din Florida, dacă statul va aproba consumul acestora. Specia invazivă s-a înmulţit necontrolat din 1980 în prezent şi ameninţă fauna locală.

Specia de şerpi se numără printre cele mai mari reptile din lume. În sălbăticie pot atinge o dimensiune cuprinsă între 4 şi 7 metri. Comisia pentru conservarea peştilor şi a faunei sălbatice din Florida i-a încurajat pe localnici să-i vâneze, în cadrul unui program guvernamental plătit numit oficial „Programul de eliminare a pitonilor”.

Totuşi, programul întâmpină o problemă majoră, cu toate că au fost colectaţi peste 6000 de pitoni: în mediul din care sunt colectaţi, concentraţia de mercur este ridicată, ceea ce poate fi o problemă pentru sănătatea celor care consumă carnea reptilelor.

„Mercurul se acumulează în mediul înconjurător şi veţi găsi niveluri ridicate de mercur în partea de sus a lanţului alimentar în care, din păcate, pitonii s-au poziţionat. Ne aşteptăm ca rezultatele să descurajeze publicul de la consumul de pitoni, dar dacă putem stabili că pot mânca în siguranţă, ar fi foarte util pentru a controla mai bine populaţia de şerpi”, a declarat managerul programului Mike Kirkland.

Pitonii nu sunt singurele reptile vizate de autorităţile din Florida. Localnicii au primit, de asemenea, aprobare, la vânătoare de iguane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/piton.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/piton-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pitonii birmani ar putea ajunge în curând pe mesele localnicilor din Florida, dacă statul va aproba consumul acestora. Specia invazivă s-a înmulţit necontrolat din 1980 în prezent şi ameninţă fauna locală. Specia...