Acesta proces va avea loc în luna mai, când va trece riscul potenţial de infectare COVID-19 de la animalele moarte.

„Şase luni sună mult timp şi mi-aş fi dorit să văd acţiunea mai repede, dar este în mod clar cea mai sigură soluţie, deoarece evităm ca personalul să fie expus la infecţie în timpul săpăturilor”, a declarat Rasmus Prehn, ministrul alimentaţiei, agriculturii şi pescuitului.

În noiembrie, guvernul danez a ordonat în mod controversat sacrificarea întregii populaţii de nurci din ţară după ce a fost detectată o tulpină nouă de coronavirus, care a decimat cea mai mare industrie de blană a UE. Industria angajează 6.000 de danezi şi valorează anual peste jumătate de miliard de euro.

În urma sacrificării, patru milioane dintre animalele moarte au fost îngropate în grabă în tranşee pe un teren militar lângă Holstebro şi Karup, în vestul Danemarcei.

Alegerea locurilor de înmormântare lângă un lac şi o sursă de apă potabilă a provocat îngrijorări.

“Agenţia daneză pentru protecţia mediului monitorizează în mod constant situaţia, iar agenţia efectuează deja investigaţii pentru a iniţia măsuri de remediere, astfel încât daunele aduse mediului şi apelor subterane să fie reduse la minimum”, au spus oficialii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/profimedia-0568248692.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/profimedia-0568248692-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Acesta proces va avea loc în luna mai, când va trece riscul potenţial de infectare COVID-19 de la animalele moarte. „Şase luni sună mult timp şi mi-aş fi dorit să văd acţiunea mai repede,...