Numărul de persoane care îşi efectuează analizele de bază nu a crescut semnificativ de când a început pandemia. Legat de sănătate, preocupările oamenilor rămân aceleaşi. Ţi-o spune doctor Mihai Ungureanu, medic specialist la clinica de diagnostic Gral.

„Din cât am putut noi să observăm, nu sunt diferenţe majore în investigaţiile şi consultaţiile care au fost solicitate înainte şi care se solicitau în mod curent înainte de pandemie şi cele din timpul pandemiei. În rest, oamenii s-au preocupat în continuare şi de afecţiuni hepatice, diabet, hipertensiune”, spune Mihai Ungureanu.

„Pe partea de analize medicale, în afară de COVID-19, încasările nu au crescut, oamenii au fost cam speriaţi. Sunt cam speriaţi, evită să vină la doctor să-şi facă partea de analize medicale. Se fac o parte din analize, dar nu la fel ca înainte când era şi partea de prevenţie. Una peste alta, zona a scăzut în volum cu analizele uzuale”, a observat, însă, Robert Şerban, director general Gral Medical.

Din cauza evenimentelor petrecute în ultima vreme, oamenii sunt tot mai speriaţi şi a început să-i preocupe mai mult starea lor de sănătate. Astfel, monitorizarea stării de sănătate a început să devină un subiect important pe agenda medicilor, spune dr. Mihai Ungureanu.

Dr. Mihai Ungureanu este de părere că oamenii „sunt mai dispuşi să-şi facă investigaţii laborioase în sensul practic, tehnic. Aş spune, însă, că au devenit mult mai responsabili pentru starea de sănătate, în sensul cel mai simplu. Nu aşteaptă să aibă simptome grave, respiratorii sau de altă natură. Este un trend ascendent, noi sperăm să rămână şi după ce va dispărea această pandemie, pentru că monitorizarea sănătăţii, evaluarea periodică a stării de sănătate este o necesitate reală şi scuteşte şi pacientul şi sistemul de sănătate de probleme grave. Deci care este utilitatea? Foarte simplu, de a depista nişte boli cu potenţial de severitate în faze foarte incipiente.”

Reţine că printre aceste persoane nu sunt doar doar vârstnicii. Media de vârstă a persoanelor care se preocupă acum mai mult de starea lor de sănătate s-a lărgit. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/laborator-afp.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/laborator-afp-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Numărul de persoane care îşi efectuează analizele de bază nu a crescut semnificativ de când a început pandemia. Legat de sănătate, preocupările oamenilor rămân aceleaşi. Ţi-o spune doctor Mihai Ungureanu, medic specialist la clinica de diagnostic...