Imaginea articolului UE acordă Georgiei, Iordaniei şi Moldovei asistenţă macrofinanciară în valoare de sute de milioane de euro

UE acordă Georgiei, Iordaniei şi Moldovei asistenţă macrofinanciară de sute de milioane de euro

Potrivit unui comunicat al CE, plăţile sumei de 100 de milioane de euro către Georgia şi de 250 de milioane de euro către Iordania provin, pe de o parte, din pachetul de asistenţă macrofinanciară de urgenţă în valoare de 3 miliarde de euro destinat unui număr de zece parteneri vizaţi de politica de extindere şi de vecinătate, şi, pe de altă parte, din operaţiunile aprobate în aprilie 2018 şi în ianuarie 2020.

Plata sumei de 50 de milioane de euro către Moldova provine în întregime din pachetul de asistenţă macrofinanciară de urgenţă (AMF).

Plăţile legate de programele de urgenţă ale pachetului AMF fac obiectul acordului şi al ratificării memorandumurilor de înţelegere din ultimele luni.

CE anunţă că plata unor tranşe suplimentare va depinde de îndeplinirea condiţiilor de politică economică, ce urmează a fi stabilite în aceste documente. Punerea în aplicare completă şi rapidă a programelor reprezintă o demonstraţie importantă a solidarităţii UE faţă de aceste ţări într-o perioadă de criză fără precedent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
...