Românii nu au spirit civic şi nu reacţionează la violenţa domestică din teama de răzbunare a agresorului, spune psihologii. Să ştii că eşti şi tu responsabil de viaţa femeilor abuzate! Colega noastra Mădălina Bucur a făcut un experiment. Machiată, vânătă pe faţă, a aşteptat să îi ofere cineva ajutor. 

 

„Cu privirea tânjeam după ajutor, dar nimeni nu m-a întrebat ce s-a întâmplat. Oamenii au trecut indiferenţi. Să ştii că atunci când vezi oameni cu vânătăi şi tu eşti răspunzător dacă mâine vor mai fi în viaţă. Anul acesta, în România, 50 de femei au murit în urma violenţei domestice.

 

Nici măcar două angajate IGSU nu au oprit să întrebe dacă ceva este în neregulă. Câţiva bărbaţi au întors capul, dar nimic mai mult !! ”, povesteşte Mădălina Bucur.

 

Să ştii că trebuie să intervii chiar dacă victima nu îţi cere ajutor. Femeile bătute se tem, îşi ascund faţa şi evită discuţiile. E important să faci victima să simtă că eşti de partea ei şi atunci poate îţi va povesti prin ce trece. Măcar cu o îndrumare să ajuţi….

 

„Nivel foarte scăzut de empatizare. Oamenii se orientează spre propriile nevoi şi este extrem de greu să îşi asume responsabilităţi în acţiuni care nu îi privesc. Sistemul nu îi încurajează

 

Societatea ar trebui să ne sprijine pe noi ca indivizi şi nu invers. Ajutor vine într-un mediu cunoscut, acolo unde exista relaţie emoţională, suntem cunoştinte, suntem vecini, atunci îmi pasă de existenţa ta. Când apare un om străin pe stradă reacţiile noastre sunt extrem de limitate.

 

Un om agresat dacă este suţinut sau protejat, agresorul se întoarce împotriva apărătorilor. Teama de razbunare ţine de instinctul de apărare. Victima trebuie să se simtă înconjurată de oameni, nu de umbre şi asta ar ajuta mai mult, asta e o schimbare la nivel social”, spune psihologul Gabriel Bibire. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/profimedia-0000836299.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/profimedia-0000836299-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Românii nu au spirit civic şi nu reacţionează la violenţa domestică din teama de răzbunare a agresorului, spune psihologii. Să ştii că eşti şi tu responsabil de viaţa femeilor abuzate! Colega noastra Mădălina Bucur a făcut...