Statele Unite şi alte guverne, împreună cu grupurile pentru drepturile omului, spun că facilităţile de tip închisoare sunt destinate separării musulmanilor de moştenirea lor religioasă şi culturală, obligându-i să îşi declare loialitatea faţă de Partidul Comunist aflat la guvernare din China şi de liderul său, Xi Jinping, relatează Al Jazeera.

 

China, după ce a negat iniţial existenţa facilităţilor, spune acum că sunt centre destinate să ofere pregătire profesională şi să prevină „terorismul” şi „extremismul” religios.

 

În noua sa carte, “Let Us Dream”, care va fi publicată la 1 decembrie, Francisc a enumerat „bieţii uiguri” printre exemplele grupurilor persecutate pentru credinţa lor.

 

Francisc a scris despre necesitatea de a vedea lumea de la periferii şi marginile societăţii, „la locuri de păcat şi mizerie, de excludere şi suferinţă, de boală şi singurătate”.

 

„Mă gândesc deseori la popoarele persecutate: Rohingya, sărmanii uiguri, yazidii sau creştinii din Egipt şi Pakistan ucişi de bombe care s-au declanşat în timp ce se rugau în biserică”, Francis scrie în cartea sa.

 

Cu toate acestea, Francis nu a numit direct China pentru reprimarea minorităţilor religioase.

 

Luna trecută, Vaticanul şi-a reînnoit controversatul acord cu Beijingul cu privire la nominalizarea episcopilor catolici, iar Francisc a avut grijă să nu spună sau să facă nimic pentru a ofensa guvernul chinez pe această temă.

 

China şi Vaticanul nu au avut relaţii formale de când Partidul Comunist a întrerupt legăturile şi a arestat clerici catolici la scurt timp după preluarea puterii în 1949.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/profimedia-0569581504-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/profimedia-0569581504-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Statele Unite şi alte guverne, împreună cu grupurile pentru drepturile omului, spun că facilităţile de tip închisoare sunt destinate separării musulmanilor de moştenirea lor religioasă şi culturală, obligându-i să îşi declare loialitatea faţă de Partidul Comunist...