Societatea de Zoologie de la Londra s-a aliat cu Google Cloud ca să salveze animale aflate în pragul dispariţiei. Cu ajutorul tehnologiei.

A fost inventat un nou sistem care să detecteze de la distanţă zgomotul unui foc de armă. Sistemul foloseşte inteligenţa artificială care poate să identifice sunetul şi să alerteze imediat poliţia.

Sistemul a fost testat în Rezerva Dja din Camerun. 69 de device-uri au fost instalate timp de o lună. Fiecare are un preţ de 65 de dolari.

Pe viitor, acest sistem poate fi implementat în diferite locuri ale lumii şi chiar şi în locuri publice. Astfel, autorităţile vor putea să răspundă imediat înainte să primească informaţia de la martori.

„Ce face este similar cu un detector de fum sau cu o alarmă de incendiu. Ascultă sunetele şi caută zgomotul unui foc de armă. Senzorul alertează apoi imediat când are loc focul de armă în raza de detectare. Trimite apoi acea informaţie că poliţie, precum şi tuturor celor din clădire. Poate să trimită un semnal pe un smartphone, o tabletă sau un PC”, explică Cgristian Connors, CEO Shooter Setection Systems.

Nu este prima dată când un astfel de sistem este testat. În trecut, s-a încercat folosirea senzorilor acustici pentru a reduce numărul de tragedii din şcoli în SUA. 

Sistemul a fost abandonat însă atunci din cauza problemelor tehnologice. Cu inteligenţa artificială folosită acum, lucrurile se vor schimba.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/zebre-kenya-publimedia-shutterstock.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/zebre-kenya-publimedia-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Societatea de Zoologie de la Londra s-a aliat cu Google Cloud ca să salveze animale aflate în pragul dispariţiei. Cu ajutorul tehnologiei. A fost inventat un nou sistem care să detecteze de la distanţă...