Înaltul oficial militar al Australiei a recunoscut joi (19 noiembrie) că există dovezi credibile că forţele sale speciale au „ucis în mod ilegal” cel puţin 39 de civili afgani şi necombatanţi, după publicarea unei investigaţii efectuate timp de mai mulţi ani.

 

”Pentru poporul din Afganistan, în numele Forţei de Apărare Australiene, îmi cer sincer şi din toată inima scuze pentru orice acţiune greşită a soldaţilor australieni,” a spus generalul Angus Campbell, potrivit Le Figaro.

 

“Unele patrule au încălcat legea, regulile au fost încălcate, poveştile inventate, au fost spuse minciuni şi prizonieri ucişi,” a spus şeful armatei australiene. 

 

Cei 25 de membri ai forţelor speciale acuzaţi de răutate în 23 de incidente au lăsat o „pată” asupra regimentului lor, asupra forţelor armate şi asupra Australiei, a adăugat el, recomandând urmărirea penală pentru crimele de război. 

 

Acest bilanţ ruşinos include cazuri presupuse în care noii membri ai patrulei au fost obligaţi să împuşte un prizonier pentru a efectua prima lor crimă, într-o practică îngrozitoare cunoscută sub numele de „sângerare,” a mai remarcat generalul Campbell. El a cerut, de asemenea, revocarea anumitor medalii acordate forţelor de operaţiuni speciale care au servit în Afganistan între 2007 şi 2013.

 

După atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, peste 26.000 de soldaţi australieni în uniformă au fost trimişi în Afganistan pentru a lupta alături de forţele americane şi aliate împotriva talibanilor, Al Qaeda şi a altor grupări islamiste. Trupele de luptă australiene au părăsit ţara în 2013, dar de atunci au apărut o serie de relatări, deseori brutale, despre comportamentul unităţilor de elită ale Forţelor Speciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/australia-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/australia-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Înaltul oficial militar al Australiei a recunoscut joi (19 noiembrie) că există dovezi credibile că forţele sale speciale au „ucis în mod ilegal” cel puţin 39 de civili afgani şi necombatanţi, după publicarea unei investigaţii efectuate...