Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru şi 100 roluri în televiziune.

Actriţa a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” în 1956 iar în luna septembrie a aceluiaşi an a debutat în piesa “Ziariştii” de Alexandru Mirodan.

De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: “Coana Chiriţa” după Alecsandri, pentru care a scris şi un scenariu de film în două serii (Coana Chiriţa – 1986 şi Chiriţa la Iaşi 1987), “Gaiţele” de Kiritescu (1977), “Căruţa cu paie” de Mircea Ştefanescu, “Hagi Tudose” de Barbu Ştefănescu Delavrancea, “Domnişoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, “Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, “Autorul e în sală” de Ion Baiesu etc.

Pe scena Teatrului Naţional a mai jucat în “Azilul de noapte” de Maxim Gorki, în “Crima pentru pământ”, o dramatizare după romanul cu acelaşi nume al lui Dinu Săraru.

În televiziune a făcut un cuplu cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soţia lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV şi în filmul artistic “Nea Marin miliardar”.

După pensionarea sa din Teatrul Naţional (2007) s-a retras la Piatra Neamţ unde a înfiinţat compania teatrală Teatrul Vostru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/4895333-mediafax-foto-liviu-maftei-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/4895333-mediafax-foto-liviu-maftei-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, din cauza unei hemoragii digestive superioare. ...