Dacă te întrebai ce poţi să sărbătoreşti astăzi, îţi spun că este vorba de un obiect pe care probabil îl foloseşti în fiecare zi. Acum 50 de ani se năştea .. mouse-ul de calculator.

Pe 17 noiembrie 1970, Douglas Engelbart îşi scria numele în istorie. Inginer şi inventator, el a primit brevetul oficial pentru marea sa creaţie: mouse-ul. Îl prezentase cu 2 ani mai devreme la un eveniment la care a lăsat pe toată mască.

DOUGLAS ENGELBART – inventator: Vedeţi mâna lui Don Andrews în Menlo Park, iar în a doua imagine vedeţi ecranul pe care lucrează. Iar felul în care punctul de urmărire se mişcă în funcţie de mişcările acestui mouse. Nu ştiu de ce îl numim un “mouse”. Uneori îmi cer scuze pentru asta. Aşa a început şi nu am mai schimbat.”

 

Numele lui nu se leagă doar de inventarea mouse-ului de calculator. Există şi legea Engelbart care îi poartă numele aceasta. Aceasta spune că indiferent de avansul tehnologic, abilitatea de a progresa este legată în totalitate de rasa umană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/primul-mouse.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/primul-mouse-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Dacă te întrebai ce poţi să sărbătoreşti astăzi, îţi spun că este vorba de un obiect pe care probabil îl foloseşti în fiecare zi. Acum 50 de ani se năştea .. mouse-ul de calculator. ...