Am aflat în sfârşit la ce oră s-a sunat la 112, sâmbătă seara, când a izbucnit incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ.

Primul apel la 112 nu a venit la ora 19:00, ci la 18:46, fiind preluat de operatorul STS în patru secunde.

Asta în timp ce ISU Neamţ a transmis, printr-un comunicat, că incendiul a fost anunţat în jurul orei 19, iar pompierii ar fi ajuns în cinci minute la faţa locului.

Între timp, reprezentanţii Spitalului Judeţean Neamţ transmiteau că în jurul orei 18.30 a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI.

Se adaugă aici şi declaraţia lui Raed Arafat, care nu ştia exact la ce oră a venit apelul 112.

Între timp, noul primar al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a transmis care e situaţia autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei.

Sunt opt spitale care au autorizaţie de siguranţă la incendiu sau nu necesită, conform legii, o astfel de autorizaţie. Acestea sunt Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ştefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeş, Prof. Dr. Obregia şi Dr. Gorgos. Alte nouă spitale au proiectul de intervenţie avizat, dar nu au încă bani alocaţi pentru intervenţii, şi anume Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davilla, Foişor, Nicolae Malaxa, Colţea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele şi Centrul pentru Toxicodependenţe Sf. Stelian, iar două spitale se află sub supravegherea ISU şi urmează să fie mutate: Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu şi Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu.

Raed Arafat, şeful DSU: Deci apelul a venit în jurul orelor 19.00, pompierii au ajuns la faţa locului cu echipajele de intervenţie şi cu serviciul de ambulanţă Neamţ în 5 minute.

Reporter: La cât a fost apelul la 112?
Raed Arafat, şeful DSU: În jurul orei 19.00. 18.50 şi ceva a fost..57…55..ca să nu vă dau informaţii false..deci în jurul orei 19.00 a fost apelul.

Reporter: Cine a sunat la 112?
Raed Arafat, şeful DSU: Asta nu pot să vă mai spun dar sigur cineva din interiorul spitalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/7570771-mediafax-foto-alexandru-dobre-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/7570771-mediafax-foto-alexandru-dobre-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Am aflat în sfârşit la ce oră s-a sunat la 112, sâmbătă seara, când a izbucnit incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ. Primul apel la 112 nu a venit la ora 19:00, ci la...