Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, a vorbit despre starea celor şase pacienţi transferaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, după ce Secţia de Terapie Intensivă a luat foc. Directorul spitalului care are în subordine unitatea mobilă de la Leţcani susţine că trei persoane sunt în stare gravă.

„Cei şase pacienţi sunt infectaţi cu SARS-CoV-2 în zona de terapie intesivă din secţia exterioară de la Leţcani Trei dintre ei sunt cu probleme mai importante. Toţi au nevoie de oxigen, au vârste între 60-70 de ani. Trei dintre ei sunt în stare mai gravă, vom vedea în ce măsură vom putea să asigurăm o evoluţie mai favorabilă de aici încolo”, a explicat Carmen Dorobăţ.

În paralel, autorităţile încearcă să găsească cadre medicale pentru Spitalul de la Leţcani.

„Am fost dimineaţă la Spitalul de la Leţcani unde am avut o întâlnire cu managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, doamna dr. Carmen Dorobăţ. Sunt 6 pacienţi care au fost transferaţi de la ATI Neamţ la Spitalul de la Leţcani. Trei sunt în stare gravă. Pentru îngrijirea optimă a acestor bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost chemaţi medici de acasă. Am asigurat-o pe doamna Dorobăţ că sunt gata să ajut Spitalul de la Leţcani. CJ Iaşi este o instituţie pe care se poate baza în mod constant, cu precădere în situaţii de criză. Acum căutăm soluţii pentru a detaşa urgent personal medical suplimentar şi a asigura condiţii de siguranţă pentru funcţionarea Spitalului de la Leţcani”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

10 oameni au murit în urma unui incendiu devastaror la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Şase pacienţi, bolnavi de Covid 19, au fost transferaţi la uinitatea din Leţcani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/imbolnaviri-coronavirus-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/imbolnaviri-coronavirus-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, a vorbit despre starea celor şase pacienţi transferaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, după ce Secţia de Terapie Intensivă a luat foc....