Direcţia de Sănătate Publică Alba a anunţat că în anumite localităţi din judeţ incidenţa infectărilor indică o creştere constantă şi a depăşit anumite praguri critice, ceea ce necesită izolarea acestora. Analiza a fost făcută sâmbătă, iar DSP propune introducerea în carantină a localităţilor Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi Ciugud.

Având în vedere situaţia descrisă, potrivit metodologiei naţionale, specialiştii epidemiologi au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună şi adecvată variantă pentru protejarea sănătăţii populaţiei judeţului.

Analizele de risc au fost trimise Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) spre analiză şi avizare. Următoarea etapă o reprezintă reunirea Grupului de Suport Tehnic pentru Epidemii de la nivelul judeţului Alba care trebuie să avizeze, la rândul lui, propunerile de introducere în carantină a celor şase localităţi. Decizia finală aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul Instituţiei Prefectului Alba.

Vineri, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că localităţile din Alba nu pot fi introduse în carantină deoarece DSP nu a trimis propunerile la instituţiile responsabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/7564440-mediafax-foto-andreea-alexandru-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/7564440-mediafax-foto-andreea-alexandru-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Direcţia de Sănătate Publică Alba a anunţat că în anumite localităţi din judeţ incidenţa infectărilor indică o creştere constantă şi a depăşit anumite praguri critice, ceea ce necesită izolarea acestora. Analiza a fost făcută sâmbătă, iar...