În timpul acţiunii de joi au fost aplicate nouă amenzi în valoare totală de 180.000 lei.

„Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa deţinerii autorizaţiei de mediu, respectiv a documentelor care să ateste trasabilitatea deşeurilor, precum şi pentru eliminarea deşeurilor în afara perimetrelor autorizate în acest sens. De asemenea, în timpul acţiunii, a fost confiscat un mijloc de transport utilizat la săvârşirea faptelor contravenţionale şi a fost ridicată o cantitate de aproximativ 13 tone deşeuri amestecate, în scopul eliminării finale”, arată MMAP într-un comunicat de presă transmis vineri.

De asemenea, au fost impuse măsuri de evacuare a deşeurilor identificate şi predarea acestora către operatori economici autorizaţi, precum şi măsuri de interzicere a desfăşurării activităţilor de colectare, reciclare şi valorificare a deşeurilor în lipsa existenţei sau respectării autorizaţiilor de mediu.

Totodată, s-a dispus interzicerea incinerării de deşeuri şi materiale de orice natură în instalaţii şi pe amplasamente neautorizate în acest sens.

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet şi secretarul de stat Andrei Cazacu au participat joi, alături de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei, la o amplă acţiune de control, pe raza localităţilor Sinteşti, Vidra şi Jilava din judeţul Ilfov. Acţiunea a vizat amplasamentele monitorizate anterior pentru arderile ilegale de deşeuri, precum şi pentru desfăşurarea unor activităţi neautorizate de colectare şi valorificare a deşeurilor.

Poliţiştii locali şi comisarii Gărzii Naţionale de Mediu vor patrula, în echipe mixte, începând de săptămâna viitoare, pentru a se stopa arderile ilegale din jurul Capitalei, a declarat vineri Nicuşor Dan, după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Poluarea din Bucureşti poate fi redusă la jumătate într-un mandat de 4 ani la primărie, a spus Nicuşor Dan, înainte de a ajunge primar, în calitate de candidat la primăria generală a Capitalei la alegerile locale din 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/image-2020-11-8-24405172-0-captura-airly-5-noiembrie-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/image-2020-11-8-24405172-0-captura-airly-5-noiembrie-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În timpul acţiunii de joi au fost aplicate nouă amenzi în valoare totală de 180.000 lei. „Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa deţinerii autorizaţiei de mediu, respectiv a documentelor care să ateste trasabilitatea deşeurilor,...