Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, a declarat, miercuri, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că s-a făcut o analiză de risc ce a fost transmisă INSP.

„DSP a făcut o analiză de risc pentru anumite localităţi din judeţul Sibiu şi a trimis-o la Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. În momentul în care vom primi acel aviz, sigur că da, vom trece la aplicarea acelor măsuri. (…) Da, se propune carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu (…) inclusiv a municipiului Sibiu”, a spus Budescu.

Analiza trimisă la INSP va fi analizată, urmând să se dea un aviz pentru a se pune în aplicare eventuala carantinare.

„Decizia (de carantinare – n.r.) nu ne aparţine nouă, ci aparţine comandatului acţiunii, respectiv DSU. (…) Vă daţi seama că luăm în calcul acest lucru şi specialiştii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluţie fulminantă la Sibiu. Da, carantinarea este una dintre opţiuni, numai că nu o vom lua noi aici”, a spus subprefectul Sibiului, Rareş Macrea.

Reprezentanţii Prefecturii Sibiu au transmis, într-un comunicat de presă, că vineri, 13 noiembrie, va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu în cadrul căreia se va analiza situaţia epidemiologică şi se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„Toate acestea se vor face în prezenţa comandatului acţiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, potrivit comunicatului citat.

De miercuri, Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu a devenit spital suport-COVID-19, potrivit deciziei de miercuri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) local.

Judeţul Sibiu a depăşit incidenţa de infectare 7 la mia de locuitori, conform situaţiei cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având, miercuri, o rată de 7,19 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare de 11,18 la mie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/7567465-ap-mediafax-foto-abacapress-hepta-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/7567465-ap-mediafax-foto-abacapress-hepta-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, a declarat, miercuri, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că s-a făcut o analiză de risc ce a fost transmisă INSP. „DSP...