Că respiri un aer poluat, nu mai e o noutate. Dar ştii cât de ridicate sunt valorile în capitală ? Senzorii independenţi care măsoară calitatea aerului, aproape ca s-au dat peste cap aseară.

În mai multe zone, aplicaţia a arătat cifre uriaşe. Cea mai mare depăşire a fost în Sinteşti, lângă Bucureşti, unde valoarea normală a fost depăşită cu 1.700%. Este vorba despre poluarea cu pulberi.

Inspectorii de mediu, dar şi noul primar, Nicuşor Dan, contrazic măsurătorile. Spun că cifrele reale sunt cele indicate de aparatele lor.

Nimic, mai fals, spune Marius Marinoff, expert în managementul deşeurilor. Marinoff ştie şi ce stă la baza poluării : gropile de gunoi neconforme şi praful adus de vânt. Tocmai de aceea, nici rezolvarea nu e complicată.

Marius Marinoff, expert în managementul deşeurilor, a declarat:”Autorităţile din România ştiu ce se întâmplă, ştiu ce ar trebui să facă, dar sunt neputincioase. Pentru că nu poţi să vii să spui un lucru, fără să ai şi o rezolvare. Iar în acest moment, rezolvarea, sunt două lucruri care trebuie făcute urgent. Primul este centura, sau inelul verde al Bureştiului, închiderea urgentă a gropilor de gunoi şi mutarea lor în afara acestei centuri”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/image-2020-11-8-24405172-0-captura-airly-5-noiembrie-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/image-2020-11-8-24405172-0-captura-airly-5-noiembrie-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Că respiri un aer poluat, nu mai e o noutate. Dar ştii cât de ridicate sunt valorile în capitală ? Senzorii independenţi care măsoară calitatea aerului, aproape ca s-au dat peste cap aseară. În mai...