În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, va fi lansată, în 9 noiembrie, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema „100 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica Timişoara”.

Aversul monedei prezintă portretul regelui Ferdinand I, un citat al acestuia: „Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul care domneşte într-însa”, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, anul de emisiune „2020”, valoarea nominală „10 lei” şi stema României.

Reversul monedei redă imaginea clădirii primului pavilion al Şcolii Politehnice din Timişoara, inaugurat în prezenţa regelui Ferdinand I şi a reginei Maria şi inscripţiile ,,UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMISOARA” şi ,,100 ANI”.

„Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 500 piese”, anunţă, într-un comunicat de presă transmis vineri, BNR.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 405 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/bnr.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/bnr-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, va fi lansată, în 9 noiembrie, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema „100 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica Timişoara”....