Echipa de campanie a lui Campania Trump a declarat că a intentat procese miercuri în Pennsylvania şi Michigan, punând bazele unei acţiuni de contestarea a rezultatului în statele care ar putea determina dacă preşedintele Donald Trump mai obţine încă patru ani la Casa Albă.

În procesele deschise în cele două state, avocaţii preşedintelui solicită un acces mai bun pentru observatorii republicani la locaţiile în care buletinele de vot sunt procesate şi numărate.

De asemenea, echipa lui Trump încearcă să intervină într-un caz din Pennsylvania, aflat la Curtea Supremă, care contestă faptul că buletinele de vot primite în trei zile după alegeri pot fi numărate, a declarat directorul adjunct al echipei de campanie a lui Trump, Justin Clark, citat de AP.

Prin procesele intentate, republicanii solicită oprirea temporară a numărării în ambele state până când li se va oferi acces „semnificativ” în numeroase locaţii şi li se va permite revizuirea buletinelor de vot care au fost deja deschise şi procesate.

În acest moment, Trump este depăşit de Joe Biden în Michigan şi are un avans în Pennsylvania, dar avantajul său se micşorează pe măsură ce se numără mai multe buletine de vot trimise prin poştă.

Procurorul general din Pennsylvania, Josh Shapiro, a declarat într-un interviu CNN că procesul intentat de avocaţii preşedintelui este „mai mult un document politic decât un document legal”.

„Este un proces transparent. Numărarea continuă. Există observatori care supraveghează această numărătoare”, a spus el.

Echipa lui Trump a mai spus că va cere o renumărare în Wisconsin, un stat în care majoritatea presei din SUA l-a dat câştigător pe Joe Biden miercuri după-amiază.

Managerul de campanie al preşedintelui, Bill Stepien, a vorbit despre „nereguli în mai multe comitate din Wisconsin”.

Echipa lui Joe Biden nu a comentat  deocamdată nimic în legătură cu procesele intentate în Michigan şi Pennsylvania.

Dar au pornit deja o campanie de strângere de fonduri numită ”Fondul de Luptă al lui Biden”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/vot-detroit.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/vot-detroit-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Echipa de campanie a lui Campania Trump a declarat că a intentat procese miercuri în Pennsylvania şi Michigan, punând bazele unei acţiuni de contestarea a rezultatului în statele care ar putea determina dacă preşedintele Donald Trump...