Imaginea articolului Guvernul a atacat la CCR legea care prevede stimulentele de risc pentru profesori

Guvernul a atacat la CCR legea care prevede stimulentele de risc pentru profesori

Guvernul a atacat la Curtea Constituţională Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-COV 2.

Potrivit legii, beneficiază de un stimulent de risc în cuantum de 2000 de lei lunar, pentru personalul didactic şi în cuantum de 1500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic.

„Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar/universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/preşcolarilor/elevilor/studenţilor”, conform legii.

De asemenea, Executivul a sesizat CCR cu privire la Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvemului nr. 166/2020 pentm modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
...