Medicii neonatologi cer suplimentarea de echipamente medicale, cu predilecţie incubatoare, în maternităţi şi în Secţiile de Terapie Intensivă, reorganizarea de spaţii speciale pentru cazurile de COVID-19 şi alocarea de personal, relevă datele unei consultări făcute de Organizaţia Salvaţi Copiii în perioada ianuarie-septembrie.

Pentru maternităţi, necesarul de incubatoare închise este în creştere în contextul pandemic, acestea fiind singurele mijloace de izolare a nou-născuţilor.

„Suntem într-un nou moment de presiune asupra sistemului medical şi trebuie să ne concentrăm eforturile pentru întărirea spitalelor, pentru ca medicii să aibă la dispoziţie aparatură performantă. Este dificil pentru un medic să ştie că viaţa unui nou-născut depinde de un incubator care e ocupat de un alt prematur, care, şi el, luptă pentru viaţă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele Executiv Salvaţi Copiii România.

Conform statisticilor realizate în baza datelor furnizate de INS, judeţele unde mor cei mai mulţi copii sub un an sunt Tulcea, Mehedinţi, Constanţa şi Vrancea.

La polul opus sunt Bucureşti, Ilfov, Iaşi, Dâmboviţa şi Covasna. Pentru comparaţie, în Tulcea rata mortalităţii infantile este 15,6 la mia de copii născuţi vii, în timp ce la Bucureşti este de doar 2,8.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/profimedia-0561002244.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/profimedia-0561002244-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Medicii neonatologi cer suplimentarea de echipamente medicale, cu predilecţie incubatoare, în maternităţi şi în Secţiile de Terapie Intensivă, reorganizarea de spaţii speciale pentru cazurile de COVID-19 şi alocarea de personal, relevă datele unei consultări făcute de...