Ministerul Educaţiei a anunţat, joi, că 378 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul roşu, cu 23 mai multe decât miercuri, când erau 355 de unităţi în această situaţie.

Potrivit unui comunicat al MEC, 12.307 unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul 1 sau verde, 4.971 în scenariul 2 sau galben şi 378 în scenariul 3 sau roşu, care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

În comparaţie cu cifrele anunţate de minister miercuri, numărul şcolilor din scenariul roşu este mai mare cu 23.

„Menţionăm că dintre cele 378 de şcoli, doar 179 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferenţa de 199 de unităţi de învăţământ rezultă ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care acestea funcţionează şi/sau a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, a transmis MEC.

Propunerile de scenarii şi modificările acestora sunt făcute de Consiliile de administraţie ale fiecărei unităţi de învăţământ, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/10/7591436-mediafax-foto-alexandru-dobre-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/10/7591436-mediafax-foto-alexandru-dobre-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministerul Educaţiei a anunţat, joi, că 378 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul roşu, cu 23 mai multe decât miercuri, când erau 355 de unităţi în această situaţie. ...