Imaginea articolului  Premiul Nobel pentru Medicină a ajuns la 3 cercetători care au salvat milioane de vieţi

Au salvat milioane de vieţi. Premiul Nobel pentru Medicină a ajuns la 3 m

Poate că nu le ştiai numele până astăzi, însă află că aceşti trei oameni au salvat milioane de vieţi. Harvey Alter, Michael Houghton şi Charles Rice împart în acest an Premiul Nobel în Medicină.

Munca lor a dus la descoperirea hepatitei de tip C şi la crearea unui tratament pentru aceasta.

Este un virus din cauza căruia 400.000 de oameni îşi pierd viaţa în fiecare an. Problema este de detectare a virusului. Asta pentru că în 95% din cazurile în care se aplică tratamentul, pacientul scapă cu viaţă.

 

 

  •  „Este practic descoperirea unui virus care cauzează o boală severă, virusul hepatitei de tip C. Un virus care a afectat milioane de oameni şi în continuare o face. După cum ştiţi, Premiile Nobel şi Comitetele pentru Primiile Nobel, noi aşteptăm. Cred că putem spune două lucruri. În primul rând, durează destul timp până este cu adevărat clar că o descoperire este importantă. Al doilea motiv este că noi cei din Comitetul Premiilor Nobel suntem foarte atenţi în munca noastră şi investigăm foarte atent înainte să luăm o decizie”, spune secretarul general al Adunării pentru Nobel, Thomas Perlmann. 

Studiile complementare ale celor trei au avut loc în urmă cu mai bine de 30 de ani, însă marele premiu a venit acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
...