Investitorii îşi fac griji cu privire la incertitudinea prelungită dacă Trump ar pierde, după refuzul său de a se angaja să accepte rezultatul alegerilor.

„Nu am văzut multe lucruri în plan politic care să schimbe fundamental ceea ce se ştiam deja. Bursele preferă în mod normal ca titularul să câştige. Acţiunile pe piaţa futures au crescut iniţial – pentru că probabil Trump a dat unele lovituri – dar nu a fost suficient şi ccred că Biden s-a descurcat destul de bine. Aşadar, nu este o surpriză să văd că acţiunile futures pe piaţa SUA au scăzut”, spune Shane Oliver, şeful compartimentului de investiţii stratetige la AMP Capital din Sydney.

„A fost o dezbatere încărcată emoţional şi ambele părţi au convingeri puternice. O victorie a lui Trump va duce la o reducere a cheltuielilor din cauza deficitului mare, dar fără o creştere a impozitelor şi cu mai puţine obstacole pentru piaţă…În cazul în care ar câştiga Biden investitorii ar trebui să facă faţă unui impact fiscal la nivel personal şi corporativ, care va aduce volatilitate pe piaţă, dar pe termen lung ar putea reprezenta o oportunitate în domeniul sănătăţii şi al energiei alternative.”, este de părere James Rosenberg, consilier financiar EL&C Baillieu, Sydney.

„Pieţele nu aveau mari speranţe. Biden nu s-a dovedit a fi „Sleepy Joe” şi a risipit îngrijorarea că nu ar putea face faţă dezbaterilor şi şi-ar reduce şansele de a câştiga….Biden are un avantaj asupra lui Trump, dar nu este clar dacă poate obţine suficiente colegii electorale, la fel ca în 2016. Este din ce în ce mai probabil să nu avem un câştigător clar în noaptea alegerilor şi să avem câteva săptămâni de contestaţii. Unele pieţe orientate spre viitor, cum ar fi VIX, iau în calcul acest lucru, dar unele alte pieţe, cum ar fi bursele, nu par să-l fi luat în considerare pe deplin acest lucru. Aşa că mă aştept la tranzacţii cuminţi, lipsite de riscuri, pe fondul unei perioade îndelungate de contestări”, a adăugat Mashahiko Loo, manager d eportofoliu la AllianceBernstein, Tokyo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/euro-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/euro-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Investitorii îşi fac griji cu privire la incertitudinea prelungită dacă Trump ar pierde, după refuzul său de a se angaja să accepte rezultatul alegerilor. „Nu am văzut multe lucruri în plan politic care să...