Conferinţa de presă a avut loc în ziua în care a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 de la debutul pandemiei în România, 2.158 de îmbolnăviri.

 

Principale declaraţii:

JUSTIŢIE:

  • Am avut azi o întâlnire cu premierul Orban şi cu ministrul Justiţiei, pentru a discuta  proiectele de lege reparatorii  a legilor justiţiei. Am insistat de acum câteva luni să se lucreze intens la minister.
  • Doar prin dialog transparent se pot repara prevederile toxice.
  • Intervenţiile intempestive şi brutale ale PSD asupra legilor justiţiei au fost extrem de criticate.
  • Reintroducerea concursului pentru promovarea la ICCJ, independenţa procurorului, o procedură transparentă de numire a procurorilor şefi, reinstituirea unui echilibru instituţional, reducerea influenţei factorului politic, desfiinţarea Secţiei Speciale, iată câteva aspecte care trebuie rezolvate
  • O justiţie corectă şi egalitatea în faţa legii sunt pilonii esenţiali ai democraţiei autentice​

​CORONAVIRUS:

  • Specialiştii spun că un al doilea val al pandemiei în Europa e iminent
  • Azi am avut un nou record negativ. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend.
  • Până la un vaccin, trebuie să găsim soluţii care să permită o societate şi o economie funcţională
  • Dragi români, respectaţi cu rigoare regulile. Fiţi prudenţi, evitaţi aglomeraţiile şi deplasările inutile!​

Răspunsuri la întrebări:

Iohannis: Aceste alegeri au fost caştigate de PNL cu scor politic de 34%, urmat de alte partide. E prima dată în istoria posdecembrista când PSD pierde alegerile locale.

Iohannis: Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale, simple si clare. Mască, distantă, igiena, dar sunt persoane care nu intenţionează să respecte toate normele şi atunci trebuie să se intervină. Nu îmi doresc să reintroducem restricţii, dar daca numărul infectărilor creşte în anumite localităţi şi segmente e posibil să se reintroducă anumite restriciţii.

Iohannis: Nu m-am testat pentru COVID-19. Nu m-am testat pentru că nu am fost în contact cu nicio personă bolnavă. Port mască la toate întâlnirile, păstrez distanţa, evit total participarea la evenimente aglomerate. Recomand tuturor românilor să fie precauţi.

Iohannis: În cea ce priveşte sărbătorile de iarnnă, nu cred că virusul va dispărea. Recomand tuturor românilor să se întâlnească cu puţină lume, să păstreze distanţa, masca. Şi Crăciunul se poate sărbători cu precauţie.

Iohannis: Colaborarile PNL- PSD sunt excluse. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/7592715-mediafax-foto-alexandru-dobre-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/7592715-mediafax-foto-alexandru-dobre-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Conferinţa de presă a avut loc în ziua în care a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 de la debutul pandemiei în România, 2.158 de îmbolnăviri. ...