„Curtea Constituţională a amânat deschiderea deliberărilor pentru data de 4 noiembrie 2020”, transmite CCR, care precizează că aşteaptă transmiterea punctelor de vedere ale preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi a informaţiilor solicitate mai multor autorităţi publice.

Avocatul Poporului, Renate Weber, explica pentru MEDIAFAX că, deşi se numeşte taxarea pensiilor, este de fapt o dublă impozitare.

„Sunt două chestiuni. Pe de o parte, este vorba despre faptul că e o inechitabilă aşezare a sarcinilor fiscale. Se numeşte taxarea unor pensii. În realitate avem de-a face cu o impozitare, fiindcă taxele ţi le impune statul când îţi oferă un serviciu”, a declarat pentru MEDIAFAX Renate Weber.

Avocatul Poporului a mai spus că este vorba şi despre o supraimpozitare, pentru că toate pensiile de peste 2.000 de lei sunt impozitate cu 10%.

„În plus, vine aceasta taxare de 10% pentru aceste pensii între 2.001 şi 7.000 de lei şi de 85% de peste 7.001 lei. Ori există un principiu foarte clar al nediscriminării care spune că toată lumea trebuie să fie tratată egal. Aici nu vorbim de un impozit progresiv pe toate veniturile, ci doar pe o categorie, ori aşa ceva, în opinia noastră, este neconstituţional”, a mai spus Weber.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în luna iunie, legea care prevede taxarea cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei şi cu 10% a celor între 2.001 şi 7.001 lei. Concret, va fi taxată diferenţa între pensia specială şi cea realizată pe baza contributivităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/weber-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/weber-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Curtea Constituţională a amânat deschiderea deliberărilor pentru data de 4 noiembrie 2020”, transmite CCR, care precizează că aşteaptă transmiterea punctelor de vedere ale preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi a informaţiilor solicitate mai multor autorităţi...