Trezoreria va ridica ţinta pentru deficitul din 2020 la aproximativ 12,8% din produsul intern brut faţă de obiectivul stabilit în urmă cu o lună de 11,9%. Datoria din 2020 ar trebui să reprezinte 160% din PIB, în creştere faţă de estimarea anterioară, de 157,6%.

Noile estimări, care urmează să fie stabilite pe măsură ce discuţiile continuă în coaliţia de guvernământ, vor fi publicate săptămâna viitoare în Documentul economic şi financiar al Trezoreriei (DEF), care formează cadrul bugetar pentru 2021.

DEF va viza un deficit de 7% din PIB anul viitor, comparativ cu o proiecţie anterioară de 5,7% stabilită în aprilie, au spus sursele citate.

Italia a aprobat împrumuturi suplimentare de 100 de miliarde de euro în acest an, în efortul de a limita daunele făcute de COVID-19 asupra economiei sale, aflată acum în cea mai gravă recesiune de după cel de-al doilea război mondial.

DEF va prognoza o contracţie de 9% a PIB-ului anul acesta, au spus sursele, faţă de -8% stabilit în aprilie.

PIB va creşte cu 6% în 2021, guvernul aşteptând ca o serie de măsuri finanţate de Fondul de redresare al Uniunii Europene să stimuleze producţia economică.

Roma va primi aproximativ 209 miliarde de euro până în 2023 în împrumuturi ieftine şi subvenţii din Fond, concepute pentru a ajuta naţiunile UE cele mai afectate de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/venetia-shutterstock.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/venetia-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Trezoreria va ridica ţinta pentru deficitul din 2020 la aproximativ 12,8% din produsul intern brut faţă de obiectivul stabilit în urmă cu o lună de 11,9%. Datoria din 2020 ar trebui să reprezinte 160% din PIB,...