Marian Oprişan, Dumitru Buzatu şi Ionel Arsenie, baronii PSD de Vrancea, Vaslui şi Neamţ, tripleta roşie a Moldovei, îşi joacă duminică, la alegerile locale, cartea cea mare. Cel mai bucuros să scape de ei ar fi chiar liderul PSD, Marcel Ciolacu, conform cristoiublog.

Redăm integral articolul publicat pe cristoiublog.ro:

“Pentru că au bani şi bazin electoral, baronii PSD au fost, de ani mulţi, spaima conducerii centrale.
Când îşi parca Marian Oprişan jeep-ul în Kiseleff, intenţionat cu fundul în gard, să arate cam pe unde-l doare, liderii se uitau intens pe geam să-l vadă de-i binedispus sau bate cu pumnul în masă şi-i beşteleşte pe modelul „cine plăteşte, comandă muzica”.

Când Dumitru Buzatu descindea la CEx şi-şi făcea numărul în faţa presei, care l-a cultivat cu ardoare de dragul de a scoate de la el un , liderii de la centru se piteau după stâlpi. Vasluiul, chiar dacă nu a fost o pepinieră de lideri, a fost o sursă inepuizabilă de voturi.

Ionel Arsene din Neamţ, cu aerul lui de dandy îmbătrânit în rele, nu face multe valuri, pentru că din postura în care se află este recomandat să fie discret.

Vrancea, Vaslui şi Neamţ, tripleta roşie a Moldovei, îşi joacă acum cartea cea mare. Cel mai bucuros să scape de ei ar fi chiar Marcel Ciolacu. Traşi pe linie moartă în partid, cei trei, fiecare candidat la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, dacă mai câştigă un mandat vor arăta, nu doar competitorilor, ci, mai ales, propriilor lideri, că sunt vioara întâi, una de care nu te poţi lipsi pentru ca orchestra să sune bine.

PSD mai are şi alţi baroni, însă faima şi longevitatea celor trei, sub privirile cărora au căzut Năstase, Geoană, Dragnea şi Dăncilă, produc cele mai mari frisoane.

Marian Oprişan este la conducerea judeţului de 25 de ani. Când şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, acesta a reluat promisiunile din 2016, de care nu s-a achitat, şi s-a plâns de lipsa infrastructurii rutiere şi a autostrăzilor. Pentru că nu putea da vina pe el însuşi, a spus că acestea nu s-au realizat din cauza poziţionării geografice a judeţului. Nu a explicat şi nimeni nu l-a întrebat cum va rezolva situaţia, deoarece nimeni nu va lua judeţul să-l ducă în vestul ţării, acolo unde, spune Oprişan, dau buluc investitorii. Spitalul regional şi aeroportul au rămas în planul lui, chiar dacă niciunul dintre obiective nu figurează în strategia la nivel naţional.

Dumitru Buzatu este preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui din 2012. Înainte a fost vicepreşedinte, timp de două mandate, şi parlamentar trei mandate. Acum promite că este ultimul mandat pe care-l vrea, pentru că . Conduce un judeţ care a intrat în conştiinţa românilor drept unul sinonim cu sărăcia, alcoolismul şi violurile. De parcă s-a vorbit cu Oprişan, şi el spune că geografia le-a jucat feste. Şi presa, care a mediatizat excesiv aceste cazuri. Şi istoria, pentru că el merge până în evul mediu cu iscodirea cauzelor. <Istoriceşte, zona estică a fost una subdezvoltată din punct de vedere economic, unde s-au derulat activităţi agricole. Fiind o zonă marginală, a avut numeroase probleme de dezvoltare, în epoca medievală nu a permis dezvoltarea unor oraşe stabile cu activităţi economice, comerciale, industriale. Singurul moment din istoria zonei în care s-a simţit un proces serios de modernizare şi de iniţiere a unor activităţi industriale a fost perioada comunistă. Au apărut fabrici de ventilatoare, izolatoare, abatoare, fabrici de ulei>, a explicat recent, pentru Europa Liberă, Dumitru Buzatu.

Despre averea lui au circulat tot felul de informaţii, însă el refuză să accepte că ar fi un un baron bogat care conduce un judeţ sărac.

Ionel Arsene este doar la primul mandat de preşedinte de Consiliu Judeţean, la Neamţ, fiind prins mai mult cu rezolvarea problemelor penale decât cu cele administrative. În 2018 a fost reţinut, apoi arestat preventiv pentru două fapte de trafic de influenţă care ar fi fost săvârşite pe vremea când era deputat.

Arsene a fost un susţinător înflăcărat al lui Liviu Dragnea. În aprilie, 2016, a dat fuga la Bucureşti să aştepte, la sediul central, cu toată spuma partidului, sentinţa lui Dragnea în dosarul .

Când Viorica Dăncilă a fost propusă premier, a elogiat-o: .

Chiar dacă idolul lui, Liviu Dragnea, a ajuns la puşcărie, Arsene a mers tot pe mâna Viorcăi Dăncilă, pentru reuşita căreia a organizat chiar şi o slujbă de sfinţire a sediului PSD din Târgu Neamţ. <Suntem optimişti înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale. M-am întâlnit cu colegii mei din zona Târgu Neamţ şi după ce am luat parte la slujba de sfinţire a sediului, am discutat despre campanie şi ce mai avem de făcut>, a scris el pe Facebook.

Cel mai de răsunet scandal în care a fost implicat el este „sex cu o minoră”, după apariţia unui film care îl are drept protagonist. Dincolo de aspectele penale, Arsene a fost ridiculizat pentru că purta şosete.

Ocupat cu scandalurile şi sforăriile din partid, el nici nu a sesizat când i-a trecut mandatul. Aşa că, acum îşi propune să facă serios ceva.

, a promis el la depunerea candidaturii.

Pe lista baronilor PSD mai figurează şi alte nume (Paul Stănescu, Nicolae Bădălău), însă ei fie preferă să scoată castanele din foc cu mâna altora, fie sunt baroni în devenire”.

 

NOTĂ: Acest articol este preluat integral de pe cristoiublog.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Marian Oprişan, Dumitru Buzatu şi Ionel Arsenie, baronii PSD de Vrancea, Vaslui şi Neamţ, tripleta roşie a Moldovei, îşi joacă duminică, la alegerile locale, cartea cea mare. Cel mai bucuros să scape de ei ar fi...