A trecut numai jumătate de an de la începutul pandemiei în lume şi deja mai multe companii farma testează vaccinul anti – Covid 19 la scară largă. 

Ştii deja că Johnson & Johnson este ultima companie care a intrat în faza finală a acestor studii, cea în care serul este testat pe 60.000 de oameni. În SUA mai sunt încă 4 companii aflate în acelaşi stadiu al testelor clinice.

Expertul în studii clinice Adriana Marcovici îţi spune cam cât durează de fapt producţia unui vaccin, pe baza experienţei de până acum.

Adriana Marcovici, doctor în chimie, expert în studii clinice, managerul departamentului de farmacologie al Terapia SA: „În general dezvoltarea unui vaccin este un proces complex, care durează 10-15 ani şi implică atât autorităţile statului cât şi firmele private. Limitele de siguranţă trebuie să fie foarte mari. Va trebui administrat inclusiv oamenilor care prezintă alte boli, alte suferinţe, care au la rândul lor tratamente de urmat şi cu care vaccinurile pot interacţiona.”

Specialistul spune însă că este posibil ca etapele producerii vaccinului să fie suprapuse tocmai din cauza situaţiei urgente generate de pandemie.

Adriana Marcovici, doctor în chimie, expert în studii clinice, managerul departamentului de farmacologie al Terapia SA: „Când au avut timp să producă această cantitate de vaccinuri având în vedere că abia au finalizat studiile de fază 1, ( n.r cei de la Johnson & Johnson) care au fost începute în lunile iunie, iulie, august.”

Aşa cum ştii, lumea medicală se concentrează pe vaccinul anti Covid pentru adulţi, însă tot mai mulţi experţi din SUA, acolo unde sute de mii de copii s-au infectat cu coronavirus, spun că ar trebui făcut un astfel de vaccin special pentru cei mici. Momentan companiile Moderna şi Pfizer sunt printre singurele care au de gând să înceapă studii pediatrice în acest sens.

Adriana Marcovici, doctor în chimie, expert în studii clinice, managerul departamentului de farmacologie al Terapia SA: Ar trebui trataţi special având în vedere şi că răspunsul lor imun este diferit faţă de cel al populaţiei adulte.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/vaccin-5.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/vaccin-5-300x300.jpgrootstireaUncategorised
A trecut numai jumătate de an de la începutul pandemiei în lume şi deja mai multe companii farma testează vaccinul anti – Covid 19 la scară largă.  Ştii deja că Johnson & Johnson este...