Consiliul Judeţean Galaţi a cumpărat noi echipamente pentru cea mai mare unitate medicală din regiunea de sud-est.

Este vorba despre trei dispozitive de ultimă generaţie pentru intervenţii chirurgicale laparoscopice, care au o valoare de 2,1 milioane de lei, bani din fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Cu noile aparate se vor realiza intervenţii minim invazive care presupun mai puţine complicaţii postoperatorii, recuperare rapidă şi durere diminuată în comparaţie cu intervenţiile clasice.

În plus, cu noile echipamente medicii pot realiza o gamă mult mai largă de intervenţii chirurgicale.

Unul dintre echipamente a fost montat deja în spitalul gălăţean.

„Deja unul dintre dispozitive a fost adus în secţia de obstetrică-ginecologie, iar celelalte două vor ajunge în cel mai scurt timp în secţiile de chirurgie 2 şi 3. Echipamentele sunt dotate cu tot instrumentarul necesar pentru astfel de proceduri medicale.”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, în mai multe secţii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf.Apostol Andrei se montează un nou sistem de fluide medicale. Potrivit statisticilor, anul acesta, investiţia în aparatură medicală performantă pentru spitalul gălăţean este de aproape 11 milioane de euro.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/7594724-ap-mediafax-foto-ap-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/7594724-ap-mediafax-foto-ap-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Consiliul Judeţean Galaţi a cumpărat noi echipamente pentru cea mai mare unitate medicală din regiunea de sud-est. Este vorba despre trei dispozitive de ultimă generaţie pentru intervenţii chirurgicale laparoscopice, care au o valoare de...