Imaginea articolului Telemunca se mai face în Spania doar pe banii firmei

Telemunca se mai face în Spania doar pe banii firmei

Guvernul spaniol vrea ca persoanele care lucrează de la distanţă să aibă celeaşi drepturi ca şi angajaţii care se prezintă fizic la locul de muncă.

 

De aceea, ordonanţa anunţată de cabinetul socialistului Pedro Sanchez impune obligaţia angajatorilor de a stabili un orar de muncă şi un program de odihnă care să nu fie perturbat de conexiunile constante prin Whatsapp sau email.

 

Legea nu se aplică persoanelor care lucrează la distanţă din cauza pandemiei, dar firma este obligată oricum să plătească toate costurile.

 

Noua legislaţie trebuie aprobată şi în Parlamentul spaniol şi intră în vigoare la 20 de zile după publicare.

 

 

  •  „Această normă anunţă un val de reforme legislative ale Ministerului Muncii şi Guvernului Spaniei, adaptate la secolul 21. Este un adevărat proces de modernizare a noii paradigme din cadrul relaţiilor de muncă, care afectează modelul productiv al ţării. Va schimba totul. Va schimba structura negocierilor colective şi modul nostru de a munci”, explică Yolanda  Diaz, ministrul Muncii din Spania.

     

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
...