Acţiunile HSBC din Hong Kong au scăzut cu 4,4%, până la 29,60 dolari HK luni dimineaţă, cea mai mică valoare din mai 1995, în timp ce titlurile StanChart a scăzut cu3,8% până la 35,80 dolari HK, cea mai mică valoare din 25 mai anul acesta.

Indicele Hang Seng a scăzut cu 0,4%.

HSBC şi Standard Chartered, dar şi alte bănci de anvergură globală au plătit amenzi de miliarde de dolari în ultimii ani pentru încălcarea sancţiunilor SUA împotriva Iranului şi a normelor împotriva spălării banilor.

Fişierele ajunse în media conţin informaţii despre tranzacţii în valoare de peste 2.000 de miliarde de dolari, între 1999 şi 2017, care au fost semnalate de către departamentele de conformitate internă ale instituţiilor financiare ca fiind suspecte.

ICIJ a raportat că documentele reprezintă o mică parte din rapoartele depuse la FinCEN.

HSBC şi StanChart s-au numărat printre cele cinci bănci care au apărut cel mai des în documente, a anunţat ICIJ.

află în spatele tranzacţiilor mari, a spus acesta.

Într-o declaraţie adresată Reuters duminică, HSBC a declarat că „toate informaţiile furnizate de ICIJ sunt istorice”. Banca a declarat că din 2012, a început proces de mai mulţi ani pentru a-şi revizui capacitatea de a combate infracţiunile financiare în peste 60 de jurisdicţii.

StanChart a declarat: „Ne asumăm responsabilitatea de a combate criminalitatea financiară extrem de serios şi am investit substanţial în programele noastre de conformitate”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0169373730.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0169373730-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Acţiunile HSBC din Hong Kong au scăzut cu 4,4%, până la 29,60 dolari HK luni dimineaţă, cea mai mică valoare din mai 1995, în timp ce titlurile StanChart a scăzut cu3,8% până la 35,80 dolari HK, ...