Ca multe alte reveniri interesante, iată că revin şi vasele cu pânze. Suedezii au construit un cargou care poate transporta 7.000 de maşini.

Nava se numeşte Oceanbird şi nu e chiar o corabie cu pânze în sensul clasic. Pânzele sunt de fapt cinci aripi extensibile care se pot ridica până la 80 de metri înălţime, iar întreg ansamblul carenă-aripi este folosit pentru propulsie.

Dimensiunile vasului sunt impresionante, are 200 de metri lungime şi 40 de metri lăţime.

Viteza obţinută e ceva mai mică decât cea a unei nave cu motor. Oceanbird traversează Atlanticul în 12 zile, în vreme ce unui cargou standard îi ia doar 8 zile. Însă timpul de deplasare e compensat de reducerea cu 90% a emisiilor.

Iar dacă ai fost pe un vapor, cred că poţi aprecia liniştea şi mirosul nealterat al mării de pe puntea unui asemenea vas. Parcă aştepţi să auzi comanda: „Toate pânzele sus, Gherasime!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/oceanbird.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/oceanbird-300x300.pngrootstireaUncategorised
Ca multe alte reveniri interesante, iată că revin şi vasele cu pânze. Suedezii au construit un cargou care poate transporta 7.000 de maşini. Nava se numeşte Oceanbird şi nu e chiar o corabie cu...