Medicamentul Euthyrox, folosit în tratamentul problemelor cu tiroida, nu se găseşte în farmaciile din ţară de peste cinci luni. FACIAS atrage atenţia că situaţia stocurilor medicamentului Euthyrox este una gravă, iar criza nu îşi găseşte rezolvare.

Imaginea articolului Criza Euthyrox se adânceşte. Judeţele unde nu se mai găseşte nicio cutie

Criza Euthyrox se adânceşte. Judeţele din România unde nu se mai găseşte nicio cutie

Potrivit datelor furnizate de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în prezent există 16 judeţe în România în care se găsesc mai puţin de 500 de comprimate de Euthyrox. Stocurile cele mai mici sunt în Mehedinţi şi Vaslui, unde există mai puţin de o cutie, în fiecare dintre aceste judeţe.

În condiţiile în care necesarul unui pacient este de aproximativ 30 de comprimate lunar, stocurile în aceste judeţe abia ar ajunge pentru un singur pacient cu afecţiuni ale tiroidei.
„Situaţia actuală demonstrează că măsurile luate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România nu au avut niciun efect, chiar dacă au fost emise două autorizaţii de import paralel, în lunile mai şi iulie. Această criză provocată de absenţa medicamentului din farmacii durează deja de câteva luni, iar autorităţile, deşi au promis o rezolvare, deocamdată nu au găsit-o”, au anunţat reprezentanţii FACIAS.

FACIAS va monitoriza în continuare evoluţia acestei situaţii, în acord cu scopul şi misiunea sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Medicamentul Euthyrox, folosit în tratamentul problemelor cu tiroida, nu se găseşte în farmaciile din ţară de peste cinci luni. FACIAS atrage atenţia că situaţia stocurilor medicamentului Euthyrox este una gravă, iar criza nu îşi găseşte rezolvare. ...