CORONAVIRUS. Germania se aşteaptă la un vaccin disponibil pe scară largă până la mijlocul anului 2021

Germania intenţionează să obţină imunitate colectivă împotriva noului coronavirus cu ajutorul unui vaccin aşteptat să iasă pe piaţă la mijlocul anului 2021, fără a-l impune unei populaţii tradiţional reticente la vaccinare, a declarat marţi ministrului german al Cercetării, Anja Karliczek, relatează Le Figaro.

“Vaccinarea va fi voluntară”, a declarat şi ministrul Sănătăţii Jens Spahn, la o conferinţă comună cu colega sa de cercetare Anja Karliczek.

”Pentru a obţine imunitatea colectivă, care corespunde protecţiei imune a unei ţări împotriva unui agent infecţios, între 55 şi 65% din populaţie va trebui să fie vaccinata,” a spus ministrul Sănătăţii. “Suntem foarte încrezători că obiectivul unei rate ridicate de vaccinare va fi atins în mod voluntar”, a insistat el.
 

Modelul suedez continua să uimească lumea. Suedia a înregistrat cele mai puţine cazuri zilnice din ultimele şase luni

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, totalul cazurilor noi în ultimele 14 zile din Suedia este de 22,2 la 100.000 de locuitori, faţă de 279 în Spania, 158,5 în Franţa, 118 în Republica Cehă, 77 în Belgia şi 59 în Marea Britanie, toate acestea au impus măsuri drastice în această primăvară.

Suedia are, de asemenea, mai puţine infecţii zilnice noi decât Norvegia şi Danemarca, vecinii săi nordici. Treisprezece pacienţi cu Covid-19 sunt în terapie intensivă în spitalele suedeze, iar media de şapte zile a deceselor este zero.

„Nu avem o revenire a bolii pe care o au multe ţări”, a declarat Anders Tegnell, epidemiolog şef al ţării şi arhitectul strategiei suedeze, pentru France-24 într-un interviu, adăugând că ţara este în general mulţumită de strategia sa generală.

Spre deosebire de multe ţări, Suedia a închis şcolile pentru cei peste 16 ani, dar a menţinut deschise cele pentru elevii mai mici, insistând asupra participării depline. Şcolile şi universităţile sunt acum deschise din nou.

De asemenea, a interzis adunările a peste 50 de persoane şi le-a spus persoanelor peste 70 de ani şi grupurilor cu risc să se autoizoleze.

Spitalele din Bordeaux şi Marsilia sunt „aproape de punctul de saturaţie”. Autorităţile impun noi restricţii pentru a limita creşterea cazurilor

Autorităţile din Bordeaux şi Marsilia au anunţat noi măsuri restrictive într-un efort de a limita creştere cazurilor Covid-19 care riscă să copleşească spitalele celor două oraşe franceze.

 

 

“Răspândirea virusul s-a accentuat în ciuda obligaţiei de a purta o mască introdusă la începutul acestei veri”, a declarat luni Christophe Mirmand, cel mai înalt oficial al guvernului din regiunea Marsilia. „Trebuie să luăm măsuri pentru a ne asigura că serviciile de sănătate pot face faţă.”

CORONAVIRUS. Avertisment OMS: În Europa va creşte numărul de decese în octombrie şi noiembrie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că se aşteaptă ca numărul deceselor zilnice din cauza noului coronavirus să crească în Europa în octombrie şi noiembrie, a declarat luni şefului filialei europene a organizaţiei, potrivit France24. 

“Situaţia se va înrăutăţi. În octombrie, noiembrie, vom vedea o mortalitate mai mare,” a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, deoarece continentul se confruntă în prezent cu un val de cazuri, deşi numărul deceselor a rămas relativ stabil.

”Este un moment în care ţările nu vor să audă aceste veşti proaste şi înţeleg”, a declarat Kluge, subliniind că vrea să transmită ”un mesaj pozitiv” că pandemia „se va termina la un moment dat.”

Cele 55 de state membre ale OMS din Europa organizează luni şi marţi o întâlnire online pentru a discuta răspunsul lor la noul coronavirus şi pentru a conveni asupra strategiei pentru următorii cinci ani.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0497344713-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0497344713-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
CORONAVIRUS. Germania se aşteaptă la un vaccin disponibil pe scară largă până la mijlocul anului 2021 Germania intenţionează să obţină imunitate colectivă împotriva noului coronavirus cu ajutorul unui vaccin aşteptat să iasă...