Suedia a fost prima ţară europeană care a introdus bancnotele, în 1661. Şi tot Suedia ar putea fi prima ţară care renunţă la banii fizici. Iar termenul e destul de apropiat, luna martie 2023.

Guvernatorul băncii centrale suedeze, Stefan Ingves, spune că unii tineri din Suedia nici nu mai ştiu cum arată banii reali. Însă crede că nu e cea mai bună idee, pentru că dacă se întâmplă ceva, ţara va avea nevoie de bani lichizi, iar politicienii ar trebui să impună nişte limite minime de cash băncilor şi companiilor.

Totul vine în contextual în care, în din ce în ce mai multe ţări, plăţile se fac electronic. Suedia e ţara cu cei mai puţini bani lichizi din lume, doar 1% din produsul intern brut. În Statele Unite procentul este de 8%, iar în Uniunea Europeană depăşeşte 10%. Cât despre România, ce să mai vorbim, aici n-ai valoare dacă nu scoţi cărămida de bani din buzunar.  

Scriitorul David Icke, un teoretician al conspiraţiilor despre viitor, spune că se întâmplă ceea ce prevedea el prin anii ’90.

DAVID ICKE, scriitor: Următoarea etapă, despre care scriam la începutul anilor 90, este societatea fără bani lichizi. Atunci doar speculam pe baza informaţiilor vremii, că vor elimina banii lichizi. Şi priviţi, banii zboară din circulaţie, iar unele ţări, ca Suedia, sunt aproape fără bani lichizi. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/coroane-suedeze.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/coroane-suedeze-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Suedia a fost prima ţară europeană care a introdus bancnotele, în 1661. Şi tot Suedia ar putea fi prima ţară care renunţă la banii fizici. Iar termenul e destul de apropiat, luna martie 2023. ...