Premierul Ludovic Orban a spus, duminică, la Călăraşi, că solicitarea lui Dacian Cioloş de demitere a ministrului Educaţiei este un demers poliitc. „Doamna Anisie a fost secretar de stat în timpul guvernării Cioloş. Atunci a fost bună şi acum nu mai e?”, întrebă Orban.

Întrebat dacă are ceva să îi reproşeze ministrului Educaţiei în ceea ce priveşte gestionarea deschiderii noului an şcolar, premierul Ludovic Orban a spus că atunci când a avut ceva să îi reproşeze Monicăi Anisie, a făcut-o.

„Când am avut ceva să îi spun i-am spus. În proces nu e implicat exclusiv Ministerul Educaţiei, e Ministerul Sănătăţii, sunt autorităţile locale. Administraţia locală are un rol foarte important şi am încercat să comunicăm cât mai bine cu autorităţile locale”, a spus Orban.

Despre solicitările lui Dacian Cioloş de demitere a ministrului Educaţiei şi de organizare de concursuri pentru directorii de şcoli, Orban a spus că sunt declaraţii politice.

„Actualii (directori de şcoli – n.r.) au dat concursuri în timpul guvernării Cioloş. Ni se cerea să nu politizăm deschiderea şcolii, dar să ceri acum demisia ministrului Educaţiei ar însemna politizare. Doamna Anisie a fost secretar de stat pe timpul guvernării Cioloş. Atunci era bună, acum nu mai e?”, spune Orban.

Acesta afirmă că, în prezent, Guvernul este preocupat să ia toate măsurile necesare ca şcolile să fie deschise în condiţii bune.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/3l-orban-f-citu-7540202-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/3l-orban-f-citu-7540202-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Premierul Ludovic Orban a spus, duminică, la Călăraşi, că solicitarea lui Dacian Cioloş de demitere a ministrului Educaţiei este un demers poliitc. „Doamna Anisie a fost secretar de stat în timpul guvernării Cioloş. Atunci a fost...