Elevii de clasa a opta încep şcoala fără manual de limba română, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, explicând, duminică seara, că, deşi licitaţia a început devreme, s-a intrat în situaţie de urgenţă şi termenele s-au prelungit.

„Am început-o foarte devreme (licitaţia – n.r.), încă din decembrie. Problema a fost că am intrat în situaţie de urgenţă, iar CNSC-ul ne-a dat răspuns pentru contestaţii după aproape trei luni de zile, ceea ce a condus la nişte termene care s-au prelungit. La momentul acesta s-au reevaluat şi cred că săptămână săptămâna aceasta putem deja să semnăm contractul pentru limba şi literatura română pentru clasa a opta, având în vedere faptul că nu ni s-a cerut să reevaluăm decât un singur manual al unei singure edituri”, a spus, duminică seara, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Potrivit acesteia, reprezentanţi din cadrul Ministerului Educaţiei, în parteneriat cu profesori din sistemul de educaţie şi de la centrul naţional de politici în educaţie şi evaluare, au realizat activităţi pentru aceşti copii care încep şcoala fără manual de limba română.

„Activităţile vor fi puse pe site-ul Ministerului începând de mâine (luni – n.r.) sau în seara aceasta pentru a veni în sprijinul elevilor. Avem pentru profesori acele repere metodologice deja elaborate pentru clasa a opta”, a precizat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/3monica-cristina-anisie-7540147-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/3monica-cristina-anisie-7540147-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Elevii de clasa a opta încep şcoala fără manual de limba română, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, explicând, duminică seara, că, deşi licitaţia a început devreme, s-a intrat în situaţie de urgenţă şi termenele s-au prelungit. ...