Copiii care suferă de boli cronice sau au în familie persoane din categorii de risc pot face şcoala doar online, pentru a evita riscul infectării cu COVID-19. Părinţii trebuie însă să ducă la şcoală o adeverinţă de la medicul de familie pentru acest lucru.

Otilia Stângă este mama unui copil cu imunodeficienţă primară. Ce înseamnă asta? Ei bine, fata ei are o boală cronică. Deci, se încadrează în categoria celor care ar putea alege să facă ore online. Deşi ar fi putut să aleagă acest sistem de predare pentru fiica ei, Otilia a ales totuşi să o trimită la şcoală. Ea îţi spune că nu şi-a dorit să îi răpească primele momente din viaţa de licean, aşa că se bazează pe faptul că fata va respecta regulile de siguranţă impuse de şcoală.

Preşedintele asociaţiei „Mame pentru Mame”, Ana Măiţă, spune că părinţii ar trebui să îşi poată trimite copiii bolnavi la şcoală, dar doar dacă sunt siguri că măsurile de siguranţă vor fi respectate.

ÎŢI POŢI ŢINE COPILUL ACASĂ DOAR DACĂ:

  1. ARE SIMPTOME DE COVID-19
  2. ARE O BOALĂ CRONICĂ
  3. ARE ÎN FAMILIE RUDE DIN GRUPA DE VÂRSTĂ DE RISC

 

OTILIA STÂNGA, mama unui copil bolnav cronic: „Din punctul meu de vedere eu cred că este corect pentru că vor fi şi părinţi de copii cu boli cronice care vor alege ca ai lor copii să meargă în şcoli. Atât timp cât este decizia familiei şi a medicului curant al copilului, mie mi se pare foarte corect. Proiectul sună destul de bine, dar s-ar putea să fie diferenţe foarte mari între ce este pe hârtie şi cum va fi totul pus în practică. Ţin foarte mult ca normele de siguranţă şi de prevenţie să fie respectate cu adevărat, adică măştile să stea unde trebuie. Cel puţin la liceu, unde vorbim de copii mari, nu cred că vor fi probleme, nu cred că ar trebui să fie foarte mari probleme. Cu condiţia să vină educaţie şi din familie, nu doar din partea şcolii.”

ANA MĂIŢĂ, Asociaţia Mame pentru Mame: „Atâta timp cât decizia este lăsată familiei, şi familia evaluează cât de riscant este să trimită copilul la şcoală sau nu, pentru sănătatea familiei, este în ordine. Dar trebuie să existe această posibilitate ca familia să decidă, menţionată în mod foarte clar în aceste norme. În momentul în care punem viaţa şi sănătatea în mod firesc pe primul loc, luăm nişte decizii grele şi aceste decizii grele vin la pachet cu responsabilitatea autorităţilor centrale ale statului să înţeleagă că nu pot să oblige o familie să-şi trimită copilul la şcoală în condiţiile în care nu vor putea să asigure acele norme 100% de protecţie.”

DRAGOŞ GAROFIL, medic: „Nu poate exista o soluţie general valabilă, toate aceste situaţii trebuie judecate de la caz la caz. Este totuşi important ca şi copiii să revină în colectivitate, pentru că este bine atât pentru psihicul lor, pentru procesul educaţional, dar în cazuri particulare sigur se poate indica acesta să nu revină în colectivitate.”

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/sala-de-clasa.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/sala-de-clasa-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Copiii care suferă de boli cronice sau au în familie persoane din categorii de risc pot face şcoala doar online, pentru a evita riscul infectării cu COVID-19. Părinţii trebuie însă să ducă la şcoală o adeverinţă...