Drept egal la educaţie, dar nu şi pentru chinezii bănuiţi că ar vrea să spioneze SUA, conform BBC.

 

Nu cu mult timp în urmă, mai specific în luna mai, preşedintele Donald Trump a făcut o serie de declaraţii privind chinezii bănuiţi că ar avea legături cu regimul militar. Trump a susţinut că aceştia ar fi furat date clasificate. 

 

Drept răspuns, China a acuzat SUA de discriminare rasială. 

 

Un reprezentant al lui Trump a precizat că vizele au fost retrase „studenţilor cu risc înalt şi academicienilor cercetători”, dar şi că „SUA  va continua să primească studenţi şi cercetători legitimi din China care nu au legătură cu partidul comunist chinez”. 

 

Ministrul de Externe chinez a spus, în replică, faptul că aceste declaraţii reprezintă persecuţie politică şi discriminare rasială. „Încalcă grav drepturile omului în ceea ce îi priveşte pe aceşti studenţi chinezi”, a precizat Zhao Lijan, care a adăugat că „ţara îşi rezervă dreptul de a comenta”. 

 

Mai mulţi studenţi de origine chineză din SUA spun că se confruntă cu atitudini ostile şi suspiciune în campusurile universitare şi că, mai mult, sunt des întrebaţi despre motivul pentru care au ales să studieze în State. 

 

Circa 370.000 de studenţi din China erau înscrişi în universităţile din SUA în anii 2018-2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/hepta-2753626.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/hepta-2753626-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Drept egal la educaţie, dar nu şi pentru chinezii bănuiţi că ar vrea să spioneze SUA, conform BBC.   Nu cu mult timp în urmă, mai specific în luna mai,...