Cetăţenii din Republica Moldova, Ucraina şi Republica Serbia care lucrează în România, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maxim 9 luni într-un an calendaristic, sunt exceptaţi de la obţinerea avizului de angajare.

Conform Inspectoratului General pentru Imigrări, în contextual noilor modificări legislative prevăzute de Legea 200/10.09.2020 (…) privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial nr.832, sunt exceptaţi de la obţinerea avizului de angajare cetăţenii din Republica Moldova, Ucraina şi Republica Serbia, încadraţi în muncă pe teritoriul României, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maxim 9 luni într-un an calendaristic.

Cetăţenii celor trei state care doresc să lucreze, în condiţiile noilor prevederi, pot solicita viza de lungă şedere pentru angajare în muncă fără a fi necesară prezentarea copiei avizului de angajare.

În primul semestru al acestui an, Inspectoratul General pentru Imigrări a primit 1.777 de cereri de eliberare a unor avize de angajare pentru cetăţeni provenind din Moldova, Ucraina şi Serbia, dintre acesta 1.548 fiind avizate favorabil.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/7041733-mediafax-foto-bogdan-danescu.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/7041733-mediafax-foto-bogdan-danescu-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cetăţenii din Republica Moldova, Ucraina şi Republica Serbia care lucrează în România, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maxim 9 luni într-un an calendaristic, sunt exceptaţi de la obţinerea avizului de angajare. ...