Pe măsură ce se apropie şcoala te gândeşti tot mai mult la cum să-ţi aperi copilul de gripă şi de COVID-19, două afecţiuni care vor circula cu siguranţă  împreună.

Un studiu recent făcut în America pe un număr de peste 300 de  copii diagnosticaţi cu COVID-19, şi unul de peste 1/000 diagnosticaţi cu gripă în sezonul trecut,  arată că între cele două categorii de copii nu există nicio diferenţă semnificativă între durata spitalizării sau a gradului în care cele două boli dau complicaţii. 

Totuşi, experţii care au făcut studiul spun că mai mulţi copii cu Covid 19 decât cei cu gripă sezonieră au avut febră,  tuse, diaree, vărsături, dureri de cap sau dureri în piept la momentul diagnosticului, însă procentul este nesemnificativ. 

Nu este însă musai un semn care să indice prezenţa infecţiei cu COVID, spune medicul infecţionist Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov

  •  „Nu neapărat, pentru că şi copiii care au făcut gripă în sezonul trecut şi a fost o epidemie adevărată, care a lovit foarte mulţi copii, aveau simptome variabile, de la o  uşoară astenie sau subfebrilitate sau o tuse rebelă, până la simptome severe, cu febră înaltă, cu tuse, cu stare influenţată. Depinde atât de virus şi de organismul pe care apare infecţia anvergura simptomelor care  apar şi pe care le dezvoltă persoana infectată”, spune medicul. 

Un alt lucru interesant pe care l-au observat experţii americani a fost că vârsta medie a celor cu COVID-19 a fost de 9 ani, faţă de 4 ani, a celor cu gripă. Este necesar însă ca aceste date să fie validate şi de alte studii.

Până atunci însă toamna aduce o mare provocare pentru părinţi şi copii: gripă sau viroză, suprapuse peste COVID-19. Portul măştii şi igiena sunt esenţiale. În plus, copilul trebuie izolat la primele semne de boală. 

  • „Simptomele sunt în mare măsură superpozabile, aşa încât va fi o loterie să ştim dacă este una sau cealaltă sau dacă nu cumva vor fi amândouă. Copilul trebuie izolat, nu mai trebuie dus la şcoală sau la grădiniţă, pentru că este un risc mult prea mare pe care nu merită niciun părinte să şi-l asume, în al doilea rând este de anunţat medicul de familie, care va decide care este conduita în acel moment”, mai explică Moldovan. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0509663260.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0509663260-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pe măsură ce se apropie şcoala te gândeşti tot mai mult la cum să-ţi aperi copilul de gripă şi de COVID-19, două afecţiuni care vor circula cu siguranţă  împreună. Un studiu recent făcut în...